Efectis test brandwerendheid profielen van System Flex B.V.

efectis

Efectis is de Europese hoofdrolspeler op het gebied van brandonderzoek en heeft ruime kennis op het gebied van testen, modelleren, certificatie en inspecties op mondiaal niveau.
Om veilige leef- en werkomstandigheden te waarborgen breidt Efectis zijn deskundigheid uit met andere veiligheids-gerelateerde zaken zoals bouwkundige integriteit, bouwpathologie, beoordelingen van materialen, componenten en systemen en met de levensduurverwachting van nieuwe en oudere gebouwen, monumenten en infrastructurele bouwwerken.

In opdracht van Agentor B.V. te Oud-Gastel heeft Efectis Nederland (voorheen TNO Centrum voor Brandveiligheid) een beoordeling uitgevoerd van de brandwerendheid op basis van testresultaten die zijn behaald voor deurconstructies, waarin profielen van type Forster Presto zijn toegepast. De beoordeling van de brandwerendheid van toelaatbare varianten is uitgevoerd op basis van de Nederlandse norm NEN 6069:2011.

Conclusie:
De conclusies betreffen een EW60 classificatie voor enkel- en dubbelvleugelige deurconstructies opgebouwd uit Presto 50 profielen, voorzien van Interver Interflam EW/13-1 glas. Uit de brandproeven is gebleken dat met de geteste profielen een EW30 en EW60 classificatie mogelijk is.

 

 

Comments are closed.