Vroon B.V. bedankt System Flex B.V. tijdens opening hoofdkantoor in Breda

Vroon B.V., een van de grootste Nederlandse rederijen, verhuist zijn hoofdkantoor naar Breda. De Zeeuwse onderneming, die wereldwijd 200 zeeschepen exploiteert en circa 4500 medewerkers telt, was jaren geleden al in Breskens uit zijn jasje gegroeid en zou volgens plan in de loop van 2017 naar een nieuw kantoor in Terneuzen verhuizen.

Maar woensdag meldde het familiebedrijf op zijn eigen website dat de nieuwbouwplannen in Terneuzen niet zo snel gerealiseerd konden worden als het bedrijf had gewild en dat daarom wordt afgezien van nieuwbouw in Terneuzen, tot teleurstelling van de politiek in deze stad. Eerder had Jan Lonink, de burgemeester van Terneuzen, gezegd dat volgens hem alles wel volgens schema verliep. Terneuzen heeft de afgelopen weken nog geprobeerd Vroon alternatieve en tijdelijke kantoorlocaties in Terneuzen aan te reiken, maar daar voelde Vroon niets voor.

Efficiency

De Zeeuwse rederij heeft nu alle drie de kantoren (Breskens, Terneuzen en Barendrecht) om efficiencyredenen samengevoegd in Breda. Vroon heeft bij het Bredase station Prinsenbeek een bestaand kantoorpand voor circa alle 160 kantoormedewerkers in Zeeuws Vlaanderen betrokken.

De eerste personeelsleden konden in juni al terecht. Direct na de officiële opening van het Bredase pand op 23 september 2016 gaan de kantoren van Vroon in Breskens en Barendrecht dicht. De vestiging in Terneuzen sluit in 2017. Vroon, zegt dat voor Breda is gekozen vanwege de goede verbindingen en het aantrekkelijke leefklimaat.

Onder buitenlandse vlag

Rederij Vroon, dat is opgericht in 1890, heeft behalve enkele honderden kantoormedewerkers, ook nog wereldwijd meer dan 4000 mensen in dienst, voor het overgrote deel maritiem personeel. Coco Vroon, sinds oktober 1986 al bestuursvoorzitter van het familiebedrijf, is de achterkleinzoon van de oprichter. Het bedrijf werd groot met de handel en verscheping van onder meer kolen, mest en landbouwproducten. Vroon is nu actief in veetransport, gekoeld transport, droge bulk, containervracht, tankers en zeetransport van auto’s. Slechts een klein deel van de schepen vaart onder Nederlandse vlag.

Omdat het bestaande pand na een restyling in 6 weken met succes opgeleverd kon worden, heeft Vroon Breda tijdens de officiële opening System Flex B.V. en hun onderaannemer Wilco Teijl, van Teijl Binnen-afbouw, bedankt met een toespraak, bloemen en een prachtig glazen bokaal met een persoonlijke tekst.

 

Comments are closed.