Standlijn 2020-2021; waar staan we nu en waar willen we heen?

Als je stil staat wordt je vanzelf ingehaald. Daarom is het zaak om een duidelijke toekomstvisie te hebben en regelmatig met een kritische blik de weg hiernaartoe te bekijken en indien nodig bij te stellen.

Totaaloplosser van A t/m Z

Onze kwaliteit is te herleiden naar de vakkundige (de)montage en her montage van eigen productie scheidingswanden, systeemwanden en plafonds.

Van hieruit hebben wij ons gepositioneerd als totaaloplosser, waarbij wij zowel ontwerpen, coördineren, realiseren en onderhouden.

Duurzaam (circulair) bouwproces

Een duurzaam bouwproces is sinds de oorsprong van ons bedrijf niet anders dan normaal, wij hebben namelijk altijd aandacht gehad voor het milieu.

Doordat bestaande wandsystemen worden gedemonteerd en in onze werkplaats volledig worden gestript, Is het afval altijd gescheiden en gerecycled. Ook een groot gedeelte van het materiaal kan worden hergebruikt bij een de- en her montage klus.

Het bouwproces beperkt zich echter niet tot de werkplaats en montage op locatie. Tijdens het ontwerpen en voorbereiden wordt er ook aandacht besteedt aan inrichting bouwlocatie, aanvoer materiaal just in time, geoptimaliseerde zaaglijsten en zo min mogelijk ritten en maximaal gevulde vrachtwagens.

Eigen assortiment & prefab

Standaardmaatwerk is bedoeld voor tijdswinst en levert een gunstiger tarief op. Ons bouwsysteem is dan ook gebaseerd op ons eigen modulair assortiment van profielen.

Onze automatisering zorgt ten alle tijden ervoor dat er voldoende profielen op tijd aanwezig zijn. Maatwerk nog steeds onze standaard is en er dus een tijdswinst behaalt kan worden tijdens de uitvoering.

Het prefab produceren zal steeds meer worden gerobotiseerd. Daarbij is het niet de bedoeling om het personeel te vervangen, maar de snelheid te verhogen met een minimale foutmarge en hogere precisie (denk bijvoorbeeld aan automatisch zagen en frezen). Het personeel zal dan bezig zijn met de robotisering draaiende te houden.

Kan het slimmer?

Onlangs zijn wij verhuisd naar een nieuw ontworpen pand met eigen energie opwekking. Het pand is geoptimaliseerd om zo efficiënt mogelijk te kunnen ontwikkelen creëren en te produceren.

Wanneer de bedrijfswagens aan vervanging toe zijn zal System Flex ook overstappen op elektrische bedrijfswagens, hierdoor zal het gehele proces van creëren produceren en monteren op locatie energieneutraal worden uitgevoerd.

In de toekomst zullen wij meer aandacht gaan besteden aan urban mining en alternatieven materialen die minder milieu belastend zijn. Een goed voorbeeld is om uit oude gebouwen grondstoffen te halen zoals systeemplafondplaten en deze te recyclen naar nieuwe plafondtegels.

Blijven innoveren

Een versneld ontwerp- en duurzaam bouwproces is een enorme stap geweest, maar nog lang niet de laatste. De volgende innovatieve stap zal in het ontwerpproces worden gezet.

De overstap naar BIM heeft namelijk de deuren naar een toekomst van digitale aard  open gezet.

Zo ontwikkelen wij eigen BIM tools van onze bouwsystemen en worden deze commercieel beschikbaar gesteld.

De website zal worden uitgebreid met online modelling: een vorm waarbij de klant online op eenvoudige wijze een systeemwand of systeemplafond kan modelleren en er tegelijk een 3D/BIM model wordt gegenereerd wat vervolgens in productie kan worden omgezet.

BIM engineering

BIM is inmiddels een aantal keer benoemd. Voor wie het niet kent: BIM staat voor Bouw Informatie Model. Het is dus meer dan een 3D model in de computer, het is namelijk het gehele ontwerp, bouwproces en bibliotheek van onderdelen voor onderhoud.

Zo kan bijvoorbeeld een profiel niet alleen een lengte, breedte en hoogte informatie bevatten. Er kan namelijk ook een materiaaltype/-prijs, artikelnummer en levensduur aan worden toegevoegd. Hierdoor kan via een database worden bekeken of er onderhoud nodig is,  of dat er bij een verbouwing materialen nog voorradig zijn.

Voor collega afbouwbedrijfen of dealers die nog niet zijn overgestapt naar  BIM. maar wel de vraag toeneemt naar BIM modelleurs & engineers. Kan System Flex (een fase) Voor collega afbouwbedrijven of dealers een BIM project op zich nemen zodat het dadelijk niet alleen is weggelegd voor de grote bedrijven.

(Eigen) personeel opleiden

Wij hebben altijd geïnvesteerd in ons eigen personeel door hen intern op te leiden en/of de benodigde cursussen aan te bieden. Het zal dan ook geen verassing zijn dat BIM hierin terugkomt.

Naast bekwaming in BIM modellering en engineering voor het eigen personeel, zal dit ook commercieel worden aangeboden. Zo kunnen dealers en afnemers van onze producten hun personeel bij ons laten opleiden/omscholen tot BIM modelleurs en engineers.

Tijdig uitzoomen

Ondanks dat wij zeer ambitieus zijn en er ook in slagen dit waar te maken, is het ook zaak om tijdig weer uit te zoomen zodat het gehele plaatje in beeld blijft. Laten we System Flex (lees: ons nieuwe pand) eens vanuit een ander perspectief bekijken.

Comments are closed.