System Flex B.V. neemt nieuwe gipstransportkar in gebruik!

Werknemers die elke dag voorwerpen en tillen hebben een grote kans op (blijvende) rugklachten. Het is daarom belangrijk om deze vorm van fysieke belasting zo veel mogelijk te beperken of in elk geval op een verantwoorde manier uit te voeren. Werkgevers zijn verplicht om maatregelen te treffen zodat werknemers veilig kunnen tillen en dragen.

Arbeidsomstandighedenbesluit (Arbo, geldend van 18-07-2018 t/m heden):

Artikel 5.2 Voorkomen gevaren
De arbeid wordt zodanig georganiseerd, de arbeidsplaats wordt zodanig ingericht, een zodanige productie- en werkmethode wordt toegepast of zodanig hulpmiddelen en persoonlijke beschermingsmiddelen, worden gebruikt, dat de fysieke belasting geen gevaren met zich kan brengen voor de veiligheid en de gezondheid van de werknemer.

Om deze redenen heeft System Flex B.V. een nieuwe trolley en stacker aangeschaft, dit is een stap in de richting van een betere werkomgeving. Met de Mountit trolley en stacker ervaart de werknemer een nieuwe onbelaste manier voor zwaar tillen:

Trolley
Kan gipsplaten horizontaal verplaatsen en optillen, de stapel kantelen om ze door deuropeningen tot 90 cm te krijgen en de gipsplaten rechtop te zetten. Elektrisch bediend, weegt 550 kg, maximale plaatmaat tot 122-300 cm, maximale belasting van 1,3 ton. Voor kantelbare of draaiende platen is de maximale belasting echter 0,8 to of 24 gipsplaten( 13mm).

Stacker
Werkt als een kant en klare winkel voor gipsplaten in een rechtopstaande positie. Kan gemakkelijk worden verplaatst. Maximale plaatgrootte  van 122x300cm, maximale belasting van 0,8 ton of 24 gipsplaten.

Voor een impressie van de trolley en de stacker, bekijk onderstaand filmpje:

 

Comments are closed.