System Flex B.V. op reis met NOA Sector Grootbedrijven

 

 

 

 

Containerschip met 18.000 containers

Containerschip met 18.000 containers

Een keer per jaar gaat NOA Sector Grootbedrijven op reis. Dit jaar was Antwerpen het reisdoel, System Flex B.V. was er bij.

De eerste dag werd voornamelijk doorgebracht in de Antwerpse haven, die gigantisch groot is. Zeven keer groter dan de stad zelf. We bezochten ‘s werelds grootste overslagbedrijf van containers ter wereld, PSA. Naast de PSA containerterminal lag één van de grootste bouwputten van Europa. Daar wordt de Deurganckdoksluis gebouwd. Door de steeds groter wordende schepen die containers vervoeren (momenteel zijn er schepen die 18.000 containers kunnen vervoeren) moeten de sluizen, die deze schepen doorlaten, ook groter worden. Na een interessante voordracht in een bouwkeet over de werkzaamheden en over hoe de bruggen en sluisdeuren per schip zijn vervoerd, trokken we een fluorescerend vestje aan, zetten een bouw helm op en konden we de sluis in het echt bewonderen. Het toch al indrukwekkende verhaal werd ‘in real life’ nog indrukwekkender. Na het bezoek aan de haven, bezochten we de winkel van NOA-lid DRT in Antwerpen, die kunstvloeren aanbrengt, ze hebben ook nog een winkel in Oss. Particulieren en professionele opdrachtgevers kunnen er letterlijk vloeren bewonderen en tonen stalen andere mogelijkheden. Na uitleg over de winkelstrategie en de Belgische markt, sloten we de dag af met een Bolleke en een diner.

De tweede dag brachten we een bezoek aan een nieuwbouwproject van de Belgische aannemer Interbuild, die in Nederlands eigendom is. In de bouwkeet werd gediscussieerd met de Belgische uitvoerder, NOA-lid Van Oort, en architect Jos van der Steen. Er zijn veel overeenkomsten bij het Nederlands en Belgisch bouwen, maar ook erg veel verschillen. Zowel in bouwmethodes als in de relaties op de bouw.

Het was een intensieve, korte reis, waarbij de leden van Sector Grootbedrijven veel nieuwe indrukken op deden, er tijd was om dieper met elkaar over zowel bouw- als ondernemersgerichte aspecten te discussiëren en er ook nog enkele culturele uitstapjes konden worden ‘meegepikt’.

 

Comments are closed.