System Flex B.V. verricht werkzaamheden aan de Willibrordkerk te Veenendaal.

Voor het hoofdkantoor en het hoveniersbedrijf heeft Van Ginkel zijn oog laten vallen op de voormalige Willibrordkerk aan de Nieuweweg-Noord te Veenendaal. Achter en naast de monumentale kerk uit 1934 is reeds voldoende ruimte voor het hoveniersbedrijf en voor parkeren.

De plaats van de kerk is historisch. In 1711 is er een schuilkerk gebouwd. In 1858 kwam er een “echte” kerk. En in 1934 ontwierp Nic. Andriessen de huidige kerk, weer op diezelfde historische plaats. Bij de kerk waren een school en een pastorie. Dit gehele complex is in 1988 op de gemeentelijke monumentenlijst geplaatst. Na de bouw van de nieuwe RK Salvatorkerk werd de Willibrorduskerk verkocht. De kerk werd in 1971 fotostudio, later een reclamebedrijf en daarna een exclusief restaurant. De kerk is nu weer verkocht. Naast de voormalige kerk komen twee bijgebouwen en er achter komt een boerderij. Samen vormen ze het hoveniersbedrijf van Ginkel. De pastorie is nu een woonhuis. En de voormalige katholieke school herbergt het Theologisch opleidingscentrum van de OGGN.

In samenwerking met Jellema Afbouw, die de complete afbouw verzorgd, mag System Flex B.V. de volgende werkzaamheden verrichten:

■ Alle glaswanden met bijbehorende glasdeuren.

Comments are closed.