System Flex B.v. volgt training Veiligheidsbeglazing: letsel- en doorvalveilig glas

Aangezien u waarschijnlijk geen zin en tijd heeft om u te verdiepen in alle mogelijkheden van glas met betrekking tot veiligheidsbeglazing, hebben Sidney Haarmans en Remco Kroese van System Flex B.V. de training Veiligheidsbeglazing: letsel- en doorvalveilig glas gevolgd om U met hun opgedane kennis weer optimaal hierin te kunnen adviseren.

 

Glas is heel sterk en aan de andere kant toch een kwetsbaar product. Onder invloed van een impact kan er glasbreuk ontstaan. In sommige gevallen is er een verhoogd risico op verwondingen door bijvoorbeeld doorvallen of bij glasbreuk. Gehard glas of gelaagd letselveilig glas (bijvoorbeeld in ramen, binnenwanden en deuren, balkonhekken of dakbeglazing) zijn dan oplossingen om uw veiligheid te waarborgen.

Gehard glas is ongeveer vijf keer sterker dan gewoon, ongehard glas. Dit letselveilig glas kan hierdoor een veel grotere mechanische stoot-, slag- en buigbelasting weerstaan, als ook een veel grotere temperatuurschok. Komt het toch tot een glasbreuk, dan valt de ruit uiteen in kleine ongevaarlijke niet-scherpe glaskruimels. Zoals bij de zijruiten van uw auto.

Toepassing

Gehard glas wordt veel gebruikt in openbare ruimtes waar zich veel mensen bevinden en waar breuk van ongehard glas persoonlijk letsel zou kunnen veroorzaken en is daarom bij uitstek geschikt voor glazen binnenwanden en deuren, meubelen, vitrines en puien (bijvoorbeeld in squashruimtes).

Gehard glas wordt ook toegepast op plaatsen waar het glas een grotere belasting of schommeling van temperatuur moet kunnen weerstaan. Daarnaast is het heel geschikt op plaatsen waar sprake is van extra winddruk (in hoge torens bijvoorbeeld).

Multisafe® gelaagd letsel- en doorvalveilig glas

Het productaanbod bestaat uit diverse typen en combinaties van twee of meer glasplaten die samen met een of meerdere folielagen tot één geheel zijn gevormd. In geval van breuk blijven de fragmenten aan het elastische pvb-folie vastzitten, zoals bij de voorruit van uw auto. Hierdoor is het glas letselveilig en doorvalveilig (samen met andere functionaliteiten, zoals inbraakwerend, kogelwerend en eventueel geluidswerend) en het voorkomt schade aan bezittingen door rondvliegend glas bij breuk. Er zijn dus vele variaties en combinaties mogelijk.

KCG infosheet Letselveiligheid glas NEN 3569 (1)

NEN35692011downloadversie

 

Comments are closed.